Quesadilla cu ardei copt, ceapă caramelizată și curcan

de Satisfyyourcravings in Curcan, 16 Mai 2013 | 8227 vizualizari

 

Quesadilla este un preparat rapid, originar din Mexic și care se traduce printr-o tortilla umplută neapărat cu brânza, restul ingredientelor putând varia în funcție de preferințe. De obicei, aceasta se consumă cu salsa și iaurt.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Quesadillas:
  • 200 grame piept de curcan, fără piele și os, tăiat fâșii
  • 2 tortilla
  • 10 grame unt nesărat
  • 1 ardei copt
  • 1 ceapă roșie, tăiată julienne
  • 200 grame brânza (eu am folosit Gouda cu urzici și ceapă)
  • 2 roșii medii, fără seminţe, tăiate cuburi
  • sare/piper
  • ulei de măsline
  • Pentru salsa:
  • 2 roşii medii, fără seminţe, tăiate cuburi
  • 1 fir ceapă verde, tăiată rondele
  • 1 tulpină ţelină, tocată rondele
  • 2 căţei de usturoi, tocați
  • 1/3 Jalapeno/ chilli, tocat fin
  • 1/2 legătură coriandru proaspăt, tocat
  • sucul de la 1 lime
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quesadilla cu ardei copt, ceapă caramelizată și curcan:

Bucățile de carne presărate cu sare și piper, se frig în tigaie în puțin ulei, până prind o culoare aurie.

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa are o culoare brun închis, amestecând continuu pentru a evita arderea acesteia. 

Tortilla se unge pe ambele părți cu unt. Se așează într-o tigaie, la foc mediu. Se întoarce pe cealaltă parte dupa 2-3 minute.  Se presară brânză pe toată suprafața, având grija ca și extremitățile să fie acoperite cu brânză. 

Se așează fâșii de ardei copt pe jumătate din suprafața tortillei, apoi ceapă caramelizată, bucățile de curcan, iar la final roșiile cuburi. Se aduce cealaltă parte a tortillei peste roșii și se închide ca un portofel.

Se procedează la fel și cu cealaltă tortilla.

Pentru salsa, se amestecă roșiile cu ceapa, țelina, usturoiul, Jalapeno, coriandrul, sucul de lime și uleiul de măsline. Se presară sare și piper și se amestecă.

Ficare Quesadilla se taie în 3 bucăți și se servește imediat împreună cu salsa.

TIPS-URI

1

Ungerea tortillei cu unt asigură crearea unei Quesadilla crocante. Puteți sări peste această etapă și doar să le încălziți.

2

Umplutura poate varia, în funcție de preferințe, însă trebuie să conțină neapărat brânză pentru a asigura lipirea acesteia.

3

Este recomandat să purtați mănuși când tăiați Jalapeno pentru că acesta este foarte picant.

4

Cu cât salsa este făcută mai din timp, cu atât aromele vor fi mai intense.

5

Calorii pe porție: 500

Daca ti-a placut reteta noastra "Quesadilla cu ardei copt, ceapă caramelizată și curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RoXx 1

30.06.2013, 20:26

Deiciossssss

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:14

sis 1

29.04.2014, 13:46

wow! cu siguranta o sa fac si eu reteta asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quesadilla